Äntligen fredag!

Japp, så var det helg och man får ha mannen hemma lite grann. Visserligen ska han jobba på lördag men det blir inte så många timmar.

Idag är jag trött. Vi var ju i badhuset igår jag, Jessica och tjejerna. Det var hur kul som helst. Jessica och Cajsa åkte hem vid halv fem, men vi var kvar till halv sex. Peter kom oxå till badhuset efter jobbet. Vi badade i fyra timmar. Tjejerna somnade så fort de lagt sig ner.

Idag kommer Erika och Lova hit och käkar lunch. Sen klockan två ska vi till biblioteket och titta på teater.

Hoppas ni alla får en mysig helg!!

Forts. angående sockerkakan!

HAHA, jag är inte helt värdelös på att baka i alla fall. Sockerkakan har skärpt till sig i ugnen. Var inte alls smetig nu när jag tog ut den. :-)

Men hur den smakar, det vet jag inte ännu!!!! :-)

Ha en bra torsdag!!!

Sockerkaka & badhuset....

Jag håller på att baka en sockerkaka som går åt skogen. Vet inte vad som händer, har aldrig misslyckats med det förrut. Den är brun uppepå men smetig innuti. Måste vara min ugn det är fel på. :-(

Typsikt, hade tänkt ta med den till badhuset på eftermiddagen, men det blir nog till att köpa fika istället. Man kan ju inte äta en smetig sockerkaka. Haha.

Höstlov...

Den här veckan är det höstlov så jag har tjejerna hemma hela veckan. I dag har vi haft besök av en kompis med sina två barn. Det var mkt trevligt, vi fikade först och sen gick vi till lekparken. Efter det blev det lunch.

Igår var jag, mamma och Isabella och handla på Willys. Julia var hos en kompis hela dagen.

Andra planer i veckan är badhuset på torsdag om Isabella är bättre i örat, hon har nämligen skrikit hela natten för att hon hade sådan värk. På fredag ska vi gå på teater på biblioteket.

Nej, nu ska jag lägga mina små änglar.

Sov gott!!

Shoppingen avklarad!

Jaha, då var man fattig nu då. :-) Det blev en hel del shopping i Ullared. Det mesta var till barnen, de har fått hur mkt kläder som helst. Själv köpte jag bara ett par jeans och ett par mjukisbyxor. Fanns inga fina kläder till mig, mest tant kläder. Peter hittade ialla fall tre tröjor, för att inte tala om alla par strumpor han köpte.

Julklappar till barnen blev det oxå en hel del, skönt att ha det avklarat. Nu är det bara till Isabellas födelsedag det ska inhandlas presenter. Det blir värre det, jobbigt när hon fyller en vecka innan julafton.

På fredag kvällen gick vi ut och käkade i Ullareds centrum. Jag åt en plankstek och drack ett glas vin. Efter det satt vi alla tre paren i vår stuga och drack lite mera vin. Sen var det sängdax, alla var helt slut.

På lördagen skulle vi inte handla något var meningen men det blev lite till ialla fall. :-)

Ja må hon leva, ja må hon leva.......

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, ANNA!

HOPPAS DU FÅR EN UNDERBAR DAG!

KRAMIS


ULLARED!

Japp, i morgon bitti bär det av till Ullared. Ska bli så kul att få göra av med pengar. ;-)

Vi åker med Jens, Jonna, Sarah & Mattias. Kommer hem igen på lördag!!

Dvs om vi har råd att ta oss hem. :-)

Ha en trevlig helg!!!


Fika med vänner + föräldrarmöte

Idag var mina vänner Ann och Jessica här och fikade. De kom vid tio och vi åt massa mackor och drack kaffe. Babbla en hel del hann vi med oxå så klart. De var himla trevligt. Jag och Jessica försöker  få Ann och hennes familj att flytta till vår gata där ett hus är till salu. Ann verkade lite sugen, men jag tror inte hennes sambo är lika sugen. Men med lite övertalning så kanske han går med på det. :-)

På eftermiddagen var det föräldrarmöte på dagis. Fröken sa att det går himla bra för Isabella, vi trodde att det skulle bli jobbigt för henne när Julia slutade på dagis och började i skolan. Men det var nog bättre för Isa, hon är mer självständig nu.

Fröken sa att Isabella är väldigt duktig, hon gör allt själv medans de andra barn ber om hjälp om det mesta. Däremot sa fröken att hon är väldigt envis. Jag undrar så vem hon har fått det ifrån. Måste vara pappa. :-)

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan. Tjejerna sover och Peter är och fixar nån grej på jobbet.

Sov gott där ute!!!

Fy på mig!

Fy vilken hemsk människa jag är. Jag glömde bort att gratulera min kära vän Micke igår på hans 30-års dag.

Jag tänkte på honom igår morse att jag skulle ringa, men sen försvann det. Dumma mig.

GRATTIS PÅ 30-ÅRSDAGEN MICKE I EFTERSKOTT, ÖNSKAR DIN GLÖMSKA VÄN PLUS FAMILJ.


Micke blev inte arg tack och lov, han sa att glömskan kommer med åldern. Antar att det stämmer in i mitt fall. :-)

Intervjun!!!!

Igår var jag på intervjun i Örebro. Det gick himla bra, åtminstone så kändes det bra. Tyckte nog jag gjorde riktigt bra ifrån mig.

Jobbet känns kanon, det vill jag gärna ha. Skulle kännas så himla bra att få jobba i Vingåker. Visserligen är jag ju inte överdrivet förtjust i Vingåkers vårdcentral men det kanske är bättre när man jobbar där. Lönen var kanon, mkt högre än vad jag har i Stockholm. Konstigt eftersom det är Vingåker, men det är nog för att vårdcentralen är privatägda numera. Förut när de var kommunen som hade hand om vårdcentralen så var lönen värdelösa.

Ja, vi får väl se hur det går. Jag hoppas på det bästa. Testet som jag hade gjort innan hade ialla fall gått jättebra. :-)

Hmmm, har jag berättat om min helg. Ja, det har jag ju gjort, skrev ju om badhuset på lördagen. På söndag var jag och Jessica, min granne, ute i skogen med tjejerna och hade picnic. Det var himla mysigt. Det var så vackert i skogen, hela marken var täckt med löv i olika färger. Tjejerna tyckte det var kul att springa omkring i löven.

På kvällen var vi på middag hos Sarah & Mattias. Det var mkt gott!!!

Ha en bra dag!!

Badhuset & Promenad!!!

Idag har tjejerna, Peter och svärfar varit i badhuset. Jag och svärmor var ute på en lång promenad med Curage. Gerd hade en stegmätare på sig. När vi gått klart så såg vi att vi hade gått nästan 9 kilometer. Det tycker jag var duktigt av oss. :-)

Julia och Isabella tog sitt första simborgarmärke idag, baddaren.  Då skulle man klara av att koka kaffe under vattnet, doppa huvudet under vattnet fem gånger och glida i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skulle vara under vattnet. De var himla duktiga tjejerna.

Julia har väldig respekt för vattnet och tar det lite lugnare, vilket är himla bra, medans Isabella är galen i vattnet. Hon kan simma utan puffar under vattnet en bra bit. Det är nästan så man får dra upp henne från vattnet. Idag hoppade hon t o m från trampolinerna vid det djupa vattnet. Hon är inte klok!! :-)  Hoppas att hon snart lär sig att simma över vattenytan oxå.

Julia kan nästan simma nu, hon går på simskola med skolan på torsdagar, himla bra att de får lära sig simma redan i O:an.

Nu ska jag dricka lite kaffe.

Förresten, idag är jag 29 år istället för 28 år. :-)

Min morfar

Usch, jag är så himla orolig för min morfar. Han mår inte så bra just nu. Tror inte att han lever så länge till.

För typ fyra år sedan så sa läkaren till honom att han hade högst ett år att leva, pga att han har både lungcancer och skelett cancer. Men gubben är seg tack och lov. Han har mått hur bra som helst men nu den senaste tiden så mår han inte alls bra. :-(

Det värsta är om han blir så dålig att han hamnar på sjukhus för då går det nog bara utför. Nu bor han själv i egen lägenhet och klarar sig hur bra som helst. Trots att han är 91 år.

Åhhh, jag hoppas att han piggnar på sig.

Veckan som gått!

Jaha, då var det redan fredag igen då.

Hmmm, vad har hänt i veckan då? I onsdags var jag och klippte mig. Det var en stor grej. Jag hade bestält tid halv elva men när jag kom dit så var Pernilla som skulle klippa mig hemma med sjukt barn. Typiskt, jag som så gärna ville klippa mig.

Jag gick därifrån och kände mig himla besviken men så gick jag till en annan salong och kollade om de hade någon tid. Och det hade dem tack och lov. Så nu är jag väldigt korthårig. Men jag är himla nöjd! :-)

Igår var jag, Isabella och min mamma i Flen och hälsade på min faster och farbror. Det var himla trevligt, har inte träffat dem på så länge. Visade lite kort från bröllopet.

Idag vid tio kommer Carro och hämtar mig, vi ska hem till Erika och Lova och leka lite. Ska bli mysigt. Och ikväll blir det kalas. :-)
 
Ha en trevlig fredag!!!


Till den det berör!

Ville bara säga att jag tänker på dig och finns här om du behöver mig!!! KRAM

Lite bröllopskort!
















Ny intervju!

Idag på eftermiddagen skickade jag återigen iväg en ansökan. Nu gällde det en tjänst som VD-assistent på Vingåkers vårdcentral.

Det är Poolia som har hand om rekryterandet. Nu precis, bara några timmar efter att de mottagit min ansökan så ringde de och ville träffa mig för en intervju. :-) Roligt.

Så på måndag ska jag till Örebro där Poolia finns för en intervju. Känns roligt. Lönen var himla bra, trots att det bara var en 75 % tjänst.

Innan intervjun ska jag göra en personlighets test. Men den får jag göra på datorn hemifrån tack och lov. Hmmm, jag undrar hur den testen ska gå.

Jaja, det visar sig. Kul i alla fall att få gå på intervju!!


Ciao

Måndag

Idag är det måndag och det har varit en lugn dag.  Jag har inte fått nånting gjort idag för min man har oxå varit hemma. Han har ju halsfluss och en massa feber.

Vi hämtade barnen klockan ett idag och Julia hade en klasskamrat med sig hem. Hon heter Nellie. De har lekt jättebra hela dagen. T om lillasyster fick vara med. Vi har precis skjutsat hem Nellie, då passade vi samtidigt på att titta på Nellies nyfödda lillebror Viggo. Han var hur söt som helst. Jag blev så sugen. :-)

Helgen som var har varit jättebra. I fredags hände inte så mkt förrutom att Julia var på sitt första disco. Hon tyckte det var
jättekul. Hon var så fin med jeanskjol och sina nya svarta stövlar som har en klack. :-)

Vi kom på att Julias stövlar var väldigt lika Annas som hon hade på sig när hon kom till oss i lördags. :-)

Anna och jag har haft jättemysigt. I lördags på dagen gjorde vi halsband tillsammans med tjejerna. Julia fick det i present av Anna. På kvällen åt vi god mat och drack några goda hallondrinkar.

På söndagen kom Anna & Peter och barnen förbi och fikade. Det var himla trevligt. Sen vid två åkte de hem till Stockholm och vi gick till lekparken en sväng och sen fikade vi en stund med grannarna.

En himla bra helg har det varit. Kul att träffa mina Annor igen. :-) Saknar dem mkt!!!!

Lördag

Nu är det lördag morgon och min kära man har precis åkt iväg med sin pappa för att fiska. De ska vara borta hela dagen. De ska även möta upp Robban där. Det regnar och blåser, men de stoppar ju inte fiskarligan. Peter har dessutom halsfluss och äter pencillin. Men vad gör man inte för fisket. :-)

Vi andra i familjen sitter och myser i soffan. Klockan tolv ska vi gå till tåget och möta Anna som kommer för att hälsa på oss. Ska bli jättemysigt. Vi har längtat efter henne. Hon ska stanna tills i morgon.

Anna och jag ska nog ta oss några groggar ikväll. Det tycker jag vi är värda.

Ha en mysig lördag för det ska vi ha!!!

Smart tjej!

Igår kväll läste jag en jättesuper tråkig bok för mina barn. På slutet så handlade det om hur alla var så himla glada. Matte var glad, husse var glad, Per var glad och Pompe var glad. Då säger min lilla smarta flicka.

-Mamma, varför handlar alla böcker om glädje??

Ha, jag blev helt paff. Visste inte ens att hon kunde sådana ord.

Lite roligt tyckte jag!!!

By the way

Min köttgryta med ris vart hur god som helst. Det tyckte t om hela familjen!!! Annars brukar mina barn nämligen bara äta en tugga av maten!!!

ARG!

Idag när jag hämtade Julia på fritids så blev jag så himla ledsen och arg.

Det började egentligen redan igår kväll när Julia sa så här till mig. -Mamma, idag sa en pojke på fritids att min mage var tjock och ful. Herregud säger jag bara, jag blev så arg att det kokade i mig. Stackars min tjej. Dessutom så såg hon helt förtvivlad ut när hon sa det, mitt hjärta nästan brast. Jag talade om för henne att hon inte ska bry sig om vad han säger utan bara gå därifrån.

Idag när jag skulle hämta henne så satt hon och ritade, så jag gick ut i hallen där de har sina kläder och packade ihop hennes ryggsäck. Då kommer det en pojke och säger: -Vem ska du hämta? Jag ska hämta Julia sa jag. Då säger den här lilla ungen. -Jaha, hon har en stor mage precis som jultomten.

Jag kände hur det återigen kokade i mig och jag röt till och sa: -En sak ska du ha klart för dig, att så där säger du aldrig mera igen. Förstår du det? Grabben såg helt likblek ut och så gick han ut från rummet. Tur för honom det för annars hade jag gett honom en snyting.

Visserligen var ju det där med tomten en lite snällare variant men ialla fall. Det var säkert samma grabb som sa att hennes mage var tjock och ful.

Kan någon berätta för mig varför barn är så fruktansvärt elaka mot varandra. Det är ju fan inte klokt. Dessa barn är endast 6 år, ska det verkligen börja redan då med hur man ser ut.

Det värsta är att Julia börjar nu ta väldigt illa vid sig, jag undrar bara vart det ska sluta. Hon kanske snart slutar äta eller nått.

Fy fan säger jag åter igen!!!

Men jag tog upp detta med fritidsfröken och sa till henne att får jag höra någonting sådant igen så kommer jag bli galen. Jag kommer personligen att ringa upp föräldrarna till dessa barn och säga åt dem att de nog får prata med sina barn om hur man beter sig mot andra människor. Fröken höll med mig och sa att om hon hörde nått så skulle hon prata med barnen. Men det är väl inga barn som säger sådana saker när fröknarna är i närheten.

Vad tycker ni? Överreagerar jag eller? För det är ju lätt hänt när det gäller sina älskade barn.

Ullared!!

Åhhh, nu är det inte många veckor kvar tills vi åker till Ullared. Ska bli så kul, känns skönt att få shoppa lite. Det gör man ju aldrig annars. ;-)

Vi har ändrat vårt boende, vi ska nu sova i en stuga med toa och dusch istället för husvagn. Helt plötsligt fanns det 3 stugor kvar. Kanon!! Nu ska även en annan familj med oxå. Det är våra andra grannar på gatan. Jättekul att åka tillsammans.

Nej, nu ska jag kolla till min köttgryta som puttrar på spisen. Jag tror den blir god! :-)

Bye

Helgen...

Idag är det tisdag och jag har ju glömt att skriva lite om min helg.

Det har varit en bra helg, trots att jag var förkyld och hade feber.

Ifredags var jag och några kompisar hemma hos Veronica och hade lite tjejparty. Vi drack lite goda drinkar och spelade kort. Jag hade egentligen tänkt att vara där någon timme eller så eftersom jag inte mådde någe bra men jag blev kvar till klockan halv två. Var så himla trevligt. :-)

I lördags kväll hade vi kalas för Julia tillsammans med familjen, hon fyllde ju på söndagen men vi orkade inte ha två kalas då. Hon fick en massa pengar så nu är hon nästan rikare än jag :-), och så fick hon en jättefin jacka av mormor. Av oss fick hon en dansmatta, en lampa med klocka till sitt nya skrivbord, en pyssellåda och ett spel. Hon blev jätteglad.

På söndagen hade hon ju sitt kalas som jag skrev om. Var ju lite orolig över det eftersom vi fick vara inne istället för i lekparken. Men det gick hur bra som helst. Först käkade vi lite korv och sen spelade Peter bingo med tjejerna vilket var mkt uppskattat. Efter det blev det fika med tårta.

Julia fick 6 målarböcker som hälften satt och målade i efter fikat medans den andra hälften tittade på film.

Julia var mkt nöjd med sitt kalas och sina presenter. Av grannen fick hon en nalleryggsäck som var fylld med godis. Den blev hon mkt förtjust i.

Nu är det ett tag tills nästa barnkalas tack och lov. Isabella fyller ju inte förrns i december. Då hoppas vi på snö så vi kan vara i pulkabacken.

Ha en bra dag!!

GRATTIS ÄLSKADE JULIA!

Idag fyller världens bästa 6-åring år. Vi ska ha kalas för tolv barn om några timmar. Ska verkligen bli roligt......nej inte direkt. Jag har feber och är sjuk så jag känner mig inte direkt upplagd för det. Men det kan jag ju inte visa för Julia.

Det var meningen att vi skulle gå till den stora lekparken som ligger nära, där tänkte vi grilla korv och leka lekar. Men regnet står som spön  i backen. Så himla typiskt. Så nu lär vi ju få vara inne istället. JIPPI!!!!! :-)

Jaja, det blir säkert bra!!

Ciao!!!

Jobbsökandet i full gång...

Idag har jag sökt två nya jobb, det ena var som ekonomiassistent på ett företag i Katrineholm och det andra var som ekonomiassistent/personalhanterare på ett företag i Vingåker.

Det finns lite jobb att söka nu, hoppas att jag kan få något av det ialla fall. :-)

Ikväll ska vi till Vingåkers slott och titta på Isabella och hennes dagis som ska sjunga och uppträda. Men jag kan tänka mig att Isabella kommer att komma springandes till oss för hon är ju så himla blyg, hon blir vettskrämd när det är massa folk.

Men det blir nog mysigt ialla fall.

Idag fick jag sådan längtan efter mina barn så jag var tvungen att hämta dem klockan ett, annars brukar Peter hämta dem kl fyra när han slutar.

Trodde jag skulle få umgås lite med mina tjejer men Julia började direkt tjata om att leka med någon. Tyvärr så fanns ingen hemma och hon blev ledsen. Men då ringde precis en flicka från hennes klass som ville leka så Julia blev överlycklig.

Så nu är det full rulle däruppe på övervåningen. Lillasyster fick oxå var med. :-)

Trotsa förkylningen!

Hallå där ute,

Igår skulle jag ha gått och tränat Boot Camp med Bea. Men jag tyckte inte att jag hade tid plus att jag börjar bli förkyld. Så jag stannade hemma istället.

Men efter middagen så fick jag så dåligt samvete för att jag tänkte sitta i soffan och bli fet när jag istället kunde ha blivit av med lite kalorier. Så jag satte på mig träningskläderna och gav mig ut för att springa. Tog dessutom en runda som är mkt längre än min förra, allt för att samvetet skulle kännas bättre. :-)

Det värsta var att det regnade som sjutton och när jag kom hem så jag var blöt  in på fötterna t om. Kanske inte så konstigt att jag i natt har vaknat med jätteont i halsen och nu på morgonen känner jag mig inte alls så bra. Typiskt!!

I dag kl 10 kommer min vän Ann hit och fikar. Ska bli trevligt för jag börjar bli lite rastlös av att sitta hemma nu.

Ha en bra torsdag!!


RSS 2.0