Intervju!

Idag klockan ett var jag på intervju på ett företag som heter Voith. Det ligger lite utanför Vingåker, tog tjugo minuter med bussen vilket är helt okej.

Voith är ett sort företag med ca 250 anställda. De har en byggnad som är fabrik där de flesta arbetar skift och så har det ett huvudkontor där alla admi människor sitter. Kontoret var hur fint som helst och såg alldeles nybyggt ut fast det var det inte. De hade en exklusiv reception när man kom in.

Intervjun gällde en tjänst som lönehanterare vilket betydde att man skulle ha hand om lönerna för alla 250 personer. Himla läskigt tycker jag men tjänsten verkar jättespännande och jag vill nog gärna ha jobbet. :-) Lönerna verkade oxå vara kanon för han blev inte chockad när jag berättade vad jag hade idag, och då hade jag dessutom lagt till lite. :-)

De hade valt ut fem personer som de kallade till intervju utav hur många sökande som helst, känns ju bra att man var en av dem.

Intervjun gick bra men jag har ingen aning om vad de tyckte, jag hoppas att de tyckte om mig. Skulle få svar nästa vecka.

Nu sover mina barn som stockar, Isabella somnade fem över sju i soffan. Hon har varit på sin gympa på kvällen så hon var helt slut. Även Julia fick vara med på gympan idag.

Ha en trevlig kväll!!!


Dåligt samvete.....

Hela den här veckan har jag haft så dåligt samvete för jag har inte varit ute och sprungit nått. Tjejerna har ju varit sjuka så det blev aldrig av.

Men ikväll efter middagen så tog jag mig i kragen och begav mig ut. De var himla skönt att få springa igen, sprang t o m min runda TVÅ gånger. Himla imponerande tycker jag. ;-). Speciellt jobbigt var det inte heller så nu blir det två varv i fortsättningen. Känns bra!

Trevlig kväll!!!!

IKEA...

Igår var vi och shoppade på Ikea. Köpte nya möbler till vår hall. Det blev en vit garderob, en vit byrå som matchar garderoben, skoställ och hatthylla, krokar till barnen, skrivbord till Julia, stekpanna och massa annat roligt.

Det var himla kul, tyvärr orkade vi inte sätta ihop något igår så det bli till att fixa allt idag. Spännande att se hur det kommer bli. Jag är redan så nöjd med vår hall, golvet blev så himla fint.

Ha en trevlig söndag!!!

Hemma....

Hej allihopa,

Får höra av Anna att hon vill att jag uppdaterar lite här. Men jag har ju inte så mkt att skriva om nu när jag bara är hemma. Har varit hemma hela veckan eftersom jag är sjukskriven och ska vila. Men vila får man ju göra i graven, :-). Mina tjejer har ju varit sjuka hela veckan med hög feber och värk i halsen. De är dock något bättre idag.

Igår fick vi hem vår bil igen som har varit trasig. Var lite orolig över vad kostnaden skulle blir men det var tack och lov inget stort fel, kommer tyvärr inte ihåg vad felet var men det är ju oväsentligt. Fakturan slutade ialla fall på 1600, och det var ju helt okej. Trodde det skulle vara mkt värre.

Igår ringde ett företag som jag har sökt jobb på, det var en tjänst som löneadministratör. Ringde för några veckor sedan och pratade med chefen, vi kom överens om att jag inte hade så mkt erfarenhet som löneadministratör men han ville att jag skulle skicka in min ansökan ändå för de skulle få in ett annat jobb om några veckor som han trodde skulle passa mig.

Men igår ringde han ialla fall om det jobbet och sa att det inte gjorde något att jag inte hade erfarenhet som löneadmi, han sa att i så fall lär dem upp mig. :-) Så på tisdag ska jag på intervju där. Jättekul!! Det är inte jobbet på Real Car som jag helst vill ha men det är ju bättre än att jobba i Stockholm. Dessutom är det nog bättre löner på detta företag.

Nu går det ialla fall framåt med jobbsökandet. Det är alltid bra för självförtroendet när man blir kallad till intervju., :-)

Nu ska jag titta på en barbiefilm med mina små sjuka barbiedockor!!

Ciao!!!

Sjukskriven...

Igår var jag hos min doktor i Huddinge, hon sjukskrev mig två veckor för min hemska huvudvärk. Hon sa oxå att jag skulle byta arbete, men det är ju lättare sagt än gjort.

Efter dessa två veckor ska jag börja arbeta hemifrån några dagar i veckan, det känns kanon för då slipper jag sitta och pendla varje dag.

Idag är det inte bara jag som är sjuk. Julia har jättemkt feber och ont i halsen, Isabella börjar oxå kännas varm nu så det är väl dags för henne oxå. Lika bra att ta alla på en gång. :-)

Ha en bra dag!

Helgen!

I helgen var som sagt Petra och barnen hos oss. Männen var ju och fiskade. Vi har haft det hur mysigt som helst.

Barnen har varit jättesnälla och inte tjafsat någonting. Kanonskönt. Vi har inte gjort så jättemkt, mest varit hemma. En sväng var vi till lekparken, det gillade barnen.

Annars har vi mest latat oss och ätit massa gott!!

Ciao!!

Fredag!

Idag har Isabella, jag och mormor varit på Willys och handlat massa mat. Vi åkte redan kl åtta i morse för kl tio fick vi besök av Erika, Lova och Johanna. Det var mkt trevligt, vi åt lunch och fikade. Isabella och Lova leker jättebra tillsammans.

Men det hände en liten olycka när de busade i soffan, Isabella flög ner från soffan och ramlade rätt in i bordet. Fick en ordentlig skada under ena ögat. Det svullnade upp en massa och blev helt blått, det blev dessutom ett lite jack som blödde. Isabella skrek som en tok och nästan tuppade av. Hon grät i en timme och sen somnade hon som en stock i soffan. Sov typ två timmar. Så himla hemskt, jag blev jätterädd. Ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle väcka henne var tjugonde minut. Men sen vaknade hon av sig själv och nu är hon bra igen, men hon ser för hemsk ut stackarn!!!

Nu sitter vi och väntar på Petra, Robban och barnen som är på väg. Lasagnen står i ugnen och väntar. Petra och pojkarna ska vara hos mig i helgen, våra män ska till Mörrumsån och fiska tillsammans med Sveriges finansminister. Gissa om de är stöddiga, tydligen får inte vem som helst fiska där utan man måste bli inbjuden. :-)

Ha en supermysig helg för det ska jag ha!!

 


Träning hjälper.....

Igår var jag och tränade Boot Camp, eller var det nu heter. Min kompis Bea leder ett sådant pass. Visste först inte om jag skulle gå pga min huvudvärk men faktiskt så blir den bättre när jag rör på mig.

Var ute och sprang på morgonen och sen det där passet  på kvällen, man kan säga att min kropp är lite mör idag.

Det var riktigt jobbigt med Boot Camp, svetten rann som sjutton på mig. Man varvar två minuter styrka med två minuter kondition. Så håller man på i en timme. Jättejobbigt var det men himla kul!!!!

Ha en bra dag!

Huvudvärk igen.....

Den här veckan är jag hemma från jobbet för jag har så himla ont i mitt huvud. Mina tabletter hjälper inte längre. Vet inte vad jag ska göra.

Har en telefontid med min doktor på torsdag, får se om hon har en lösning. Men hon kommer säkert att säga att jag ska byta jobb. Det är nog pendlingen som ger mig sådan värk. Mår inte alls bra av att åka tåg, är borta 13 timmar varje dag. Det tar kol på mig!!!

Men nu har jag precis sökt ett nytt jobb här i Vingåker som jag sååååååå gärna vill ha så snälla håll tummarna för mig!!!

Isabellas gymnastik!

Igår kl fem var Isabella på sin första gymnastik lektion. Gymnastiken kallades bamsegympa.

Ibörjan var hon ledsen och ville inte alls vara med. Hon är ju så himla blyg den lilla damen. Jag fick vara med en stund och sen sa hon åt mig att gå och sätta mig och sen gick det jättebra.

Det var en jättebra gympa, jag tänker på vad du Katja skrev om Nellys gympa. Här gick det inte alls så vilt till utan det var lugnt och sansat.

Ciao

REFLEX TIDER


Detta är en uppmaning till dig med blogg eller som bara läser bloggar om att påminna dina nära och kära om att det är dags att ta fram reflexerna igen. Redan vid åttatiden på kvällen är det mörkt där ute och du syns inte.

Så fram med reflexen!!


Reflex - räddar liv!

Helgen!

Godmorgon där ute,

Hoppas ni alla mår bra och att ni har haft en bra helg. Det har jag haft, bortsett från huvudvärken. :-(

I fredags var jag och Isabella hemma och myste, mamma kom över och fikade lite. Sen vid ett kom Peter och Julia hem. Då målade vi lite i hallen. Kvällen blev lugn, låg bara i soffan och kollade på tv.

I lördags var vi först till soptippen och slängde skräp efter hall renoveringen. På väg hem från soptippen så gick vår bil sönder, så nu har vi ingen bil. Tack och lov så har vi så snälla grannar som lånar ut sin ena till oss. Tyvärr så har vi ingen aning om vad felet är. Det blir väl en dyr historia kan jag tänka mig. 

Klockan två var vi på sjukhuset och gjorde ultraljud på Julias njurar. Det såg bra ut tack och lov.

På kvällen var vi hos Bea och Krille på middag, det var supertrevligt. Vi åt fläskfilé med mozzarella och soltorkade tomater, var hur gott som helst. Barnen lekte för fullt och hade himla kul.

Igår var hos mamma på middag, där åt vi en supergod fisksoppa. Sen hjälpte vi henne att gräva ner en kabel i marken.

På kvällen fogade Peter vårt hallgolv, äntligen. Blev kanon!!

Ha en bra måndag!

Torsdag!!

Idag är det underbara torsdag, sista dagen denna vecka. Himla skönt med helg igen. Denna vecka gick så himla fort, jag var ju hemma i tisdags så det är väl därför.

I helgen ska vi forstätta med vår hall som inte är riktigt färdig ännu. Men nu är det inte mkt kvar. På lördag klockan två ska vi till sjukhuset för Julia ska röntga sina njurar. Känner stor oro inför det, är livrädd att det ska vara något fel på hennes njurar. :-( Konstigt med en tid på en lördag men de har väl så mkt att göra så att de måste jobba på helgerna med.

På lördag kvällen ska vi hem till Bea och Krille på middag, ska bli jättemysigt. Och på söndag blir det middag ute hos mamma.

Ha en bra helg, om jag nu inte hinner skriva någe mera under dagen. :-)

Glad!!!

Gomorrgon allihopa,

Idag är jag åter på jobbet igen. Isabella är frisk som en nötkärna. Hon var på ett riktigt bus humör igår, men hon satt faktiskt stilla en hel del oxå och kollade på film. Jätteskönt för då kunde jag städa, tvätta och fixa.

Men hon var inte snäll mot sin storasyster igår. Julia satt och gjorde en jättefin pärlplatta igår som hon var så himla stolt över. Men så fick hon avbryta en stund för att duscha. Efter duschen, när hon höll på att klä på sig så sa hon -Mamma, jag måster skynda mig så att inte Bella har sönder min pärlplatta. Isabella hade då suttit still i soffan och inte haft en tanke på Julias pärlplatta, men så bara för att hon hörde Julia säga så sprang hon direkt fram till den och hällde ut alla pärlor i bruken.  Behöver jag säga att Julia blev tokig!!! Stackarn, men pappa hjälpte henne att göra en ny igen så då blev hon glad.

Nu till anledningen till att jag är glad.

Jag har ju hållt på att kämpa med att gå ner i vikt nu ett tag, varit ute och sprungit och ätit mindre och så. Nu i morse när jag ställde mig på vågen så hade jag gått ner 10 kilo!!! Jag är så lycklig! Visserligen ska jag ner typ tio till men ändå. Känns kanon!!! Nu blir jag peppad att träna ännu mera!!! :-)

Ha en bra dag!!

Hemma...

Idag är jag hemma med Isabella eftersom hon kräktes på dagis igår. Men hon är inte ett dugg sjuk. Hon sov två timmar i går på dagen och sen mådde hon hur bra som helst. Ätit har hon oxå gjort så det lär ju inte vara någon maginfluensa ialla fall tack och lov.

Imorgon ska hon till dagis igen!

Ha en bra dag!!!

Ullared

Den 24.e oktober ska vi åka till Ullared för att SHOPPA. Roligt, roligt. Vi bokade boende där igår men tyvärr så var stugorna slut så vi ska bo 4 personer i en husvagn. Ha ha, det blir nog spännande.


Lillasyster är sjuk!!!

Dagis ringde för någon timme sedan till Peter för Isabella hade kräkits på dagis. Stackars liten, hon var tydligen helt grå i ansiktet. Nu ringde han precis och sa att hon sov som en stock.

Usch, jobbigt att vara så långt borta när de små är sjuka.

Jag ringde till dagis för att kolla om det gick maginfluensa där men det gjorde det inte tack och lov.  Men det kan ju vara det i alla fall. Jobbigt för då blir väl Julia sjuk oxå!!

SUCK!!!

Helgen!

Jaha, då var det åter igen måndag. Hoppas att ni alla har haft en bra helg. Vi har haft det bra. I fredags var jag med mina barn i lekparken, det var mysigt. De älskar att vara där och leka.

I lördags fortsatte renoveringen i hallen. Peter lade alla gipsplattor på plats och igår började han lägga klinkers. Det blir jättefint. Jag har målat väggen upp i trappan. Blir säkert jättebra tillslut men lite svårt att nå högst upp vid taket. Vet inte hur det ska gå riktigt. Det går ju inte att ställa en stege i trappan för den får inte plats. Någon som har ett förslag eller en liten stege?

Ikväll fortsätter renoveringen och förhoppningsvis ska det vara klart nu i veckan. Måste bara ta oss till Ikea oxå för att köpa lite nya hall möbler. har redan valt ut dem på nätet. :-)

I lördags när jag var ute och sprang så höll jag nästan på att svimma i skogen, det var så himla jobbigt och svetten bara rann, förstod inte vad det var för fel men sen kom jag på att jag har ju haft ont i halsen och känt mig sjuk hela veckan och då är det ju inte så smart att vara ute och springa.

Igår hade jag feber dessutom men känner mig lite bättre idag!

Det var lite om min helg, inte speciellt upphetsande kanske men det är skönt att det börjar närma sig ett slut.

Ha en bra måndag!





Sovmorgon, vad är det för nått.

Godmorgon allihopa,

Idag trodde jag att vi skulle sova länge, men det gick inte så bra. Har nu kommit underfund med att sovmorgon det var det vi hade för typ 6 år sedan innan man hade några barn. :-)

Jag gick upp i morse kvar över sex för att säga hejdå till Julia och Peter. Isa sov fortfarande då så jag tänkte att jag skulle lägga mig hos henne när de hade åkt. Ha, trodde jag ja, Isabella vaknade precis när de skulle gå och hon ville absolut inte sova någe mera. Suck!

Ja ja, jag fick ju sova lite längre än jag brukar i alla fall. Normalt går jag ju upp halv fem. :-)

Idag blir det en lugn dag, ska tvätta lite och så.

Hoppas ni får en bra dag!

Kvällsläsningen!

Nu har vi precis lagt våra älskade tjejer och vi ska titta på film en stund och sen IDOL.

Läste åter igen boken om Kwela Jamela som flickan i boken heter. Ikväll gick det jättebra för Julia att återberätta historien. Hon kom ihåg alltihopa. Det går om man bara vill. :-)

Ha en supermysig Idol kväll!!

Snart hemgång...

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli tjugo över fyra så att jag kan gå hem. Orkar inte jobba någe mera idag så jag tänkte att jag bloggar lite igen, inte för att jag har något att skriva men ändå.

Kan ju berätta att Julia fick sin första läxa igår, det var en bok som vi ska läsa för henne på kvällarna och sen ska hon återberätta boken för klassen.

Igår kväll låg jag i sängen med Julia på ena sidan och Isabella på den andra sidan och så läste jag boken för dem. Skulle bara läsa lite för att kunna fortsätta ikväll men det blev så att jag läste hela boken.  När jag läst klart boken så sa jag till Julia att hon skulle berätta lite vad den handlade om men hon kom endast ihåg att det hade något med kalas att göra. Hon kom inte ens ihåg vad flickan i boken hette, visserligen var det nått utländskt namn. Men den där lillasystern, hon rabblade upp hela boken inklusive alla detaljer.

Snacka om att de är olika, Julia har så himla dåligt minne. Kanske beror det på att hon inte är tillräckligt intresserad, vad vet jag.

Men annars är hon himla duktig i skolan, fröken säger att hon är snabb när det gäller att göra nånting.  Hon blir alltid klar först även om det ibland går lite för fort. Himla hjälpsam är hon oxå, vill gärna hjälpa sina klasskompisar med saker.

Men hon är precis lika stressad som sina mor, vill gärna att det ska hända saker hela tiden.

Jaha, de var lite info om mina barn. Kanske ska göra ett sista ryck nu!!

Ha det bra där ute!!!

Sjuk....

Jag tror att jag börjar bli sjuk, har så ont i halsen och är hostig. Typiskt nu när det blir helg och man ska vara hemma och fixa. Men ingen annan i familjen är sjuk så det är ju skönt i alla fall.

I helgen ska vi göra färdigt vår hall. Äntligen säger jag bara, har sett ut som en katastrof ett tag nu. Hoppas att det blir bra.

I morgon ska jag och Isabella bara mysa, sova länge förhoppningsvis. Peter ska lämna Julia i skolan på morgonen så vi behöver inte gå upp och stressa iväg. Himla skönt!!

Ciao!!!


Min runda!

Igår kväll när jag var ute och sprang så började jag fundera på hur långt jag egentligen springer, kan ju vara bra att veta om någon frågar. Jag har ingen aning om hur långt det är men jag frågade Anna häromdagen hur lång tid det tog för henne och Magnus att springa sina tre kilometer och då sa hon att det ungerfär tar 20 minuter.

Min runda tar precis 20 minuter så då är det alltså 3 kilometer ungefär. Så nu vet jag det.

Nästa gång jag är ute och springer kan jag alltså säga -Så nu har jag sprungit mina 3 kilometer. :-)

Intressant inlägg!! ;-)

Peters jobb!!

Igår kväll berättade Peter för mig att polisen hade varit hos dem på jobbet. Det var nämligen så att för några dagar sen kom det några män, zienare trodde Peter, in till Silver & Stål och frågade om de fick ta hem lite borrar och sågar och grejer för att fixa till dem så att de skulle bli bättre.

Det talades aldrig om någon betalning så chefen sa ja och tänkte att det var kanske någon maskin de ville göra reklam för och därför lånade de hem saker för att sen kunna visa hur bra maskinen var.

Men när de några dagar senare kom tillbaka med grejerna så hade de oxå med sig en faktura  på 67.000kr. Chefen sa då till dem att de inte hade sagt något om betalning. Då sa männen att antingen så betalar ni eller så blir det synd om dig och din familj.

Hemskt ju!!! Man blir ju lite skrämd.

Vilka idioter det finns, de försöker med allt. Dumt bara av chefen att gå med på något sånt. Man han trodde ju inget ont om männen.

Självklart så kan inte polisen göra ett skit åt det här. De gör ju ingenting förrän det händer nått på riktigt!

Bye

ATC-systemet!!!

Idag är jag sur, min tåg resa idag från Vingåker till flemingsberg tog 2 timmar. Den brukar ta 1 timme och en kvart. Men straxt innan Katrineholm så stannade tåget och lokföraren sa i högtalarna att de hade fel på ATC-systemet. Ehhhhh, va?? Vad sjutton är det för något?

Tydigen så är ATC-systemetet det system som har hand om stoppsignaler och sådant. Detta resulterade då i att tåget endast kunde åka i 80/km hela vägen från Katrineholm till Stockholm. Kul!!!

Skapligt trött man blir på SJ.

Ciao!

Trosa!!

I lördags bar det av till Trosa tillsammans med familjen Mokvist. Vi kom fram till vår lilla stuga runt klockan två, då packade vi ordning lite och sen åkte vi iväg och hälsade på Mattias mormor och morfar som bor i Trosa. Där blev det fika med massa goda bullar, barnen sprang direkt iväg till lekparken som låg bredvid huset.

Åkte sedan och handlade massa gott och onyttigt till kvällen. Vi grillade korv till barnen på kvällen och vi åt kyckling och potatissallad. Mkt gott.

Sen var det dags för fisket, vi gick ner till bryggan som låg precis nedanför våra små hus. Mattias var den första som fick fisk, sedan var det dags för Max att dra upp en liten aborre. Och tror det eller ej, men jag fick faktiskt två små fiskar, en aborre och en mört. Något stolt jag blev då med tanke på att min man, storfiskaren själv, inte fick en endaste lite firre. Han kallade det nybörjartur, men jag tror det mer berodde på skicklighet. :-)

Efter det var det dags att lägga barnen, sen satt vi och åt lite onyttigt och grabbarna drack några groggar. Vi var alla väldigt trötta så det blev inte så sent.

På söndagen begav vi oss till marknaden som vi alla trodde var en stor marknad men det var bara en lite skördemarknad. Tråkigt, men det vart billigt för då handlade vi ingenting.  ;-)

Sen var det dags för hemgång. Det har varit en supermysig helg, barnen hade roligt och vi är alla väldigt nöjda och glada.

Tack fam. Mokist för en underbar helg!!



Lekplatsen hos Mattias mormor & morfar!




Lekplatsen på campingen!




Mattias gädda!





Max lilla fisk!




Barnen leker för fullt!




Dags för groggen!!!




Havet!!

RSS 2.0