Sälen!

Vi är i Sälen och har det underbart. Solen lyser med sin frånvaro och Peter har stukat sin tumme så den är dubbelt så stor.

Men vi är glada ändå, vi har ju semester och tillbringar den med fina vänner! ❤


Ska vi eller ska vi inte

Som om det inte kunde bli värre, i onsdags blev Mio ännu sämre och vi fick åka till doktorn igen!

Hos doktorn konstaterades att det lät mycket värre på ena lungan och vi blev skickade till röntgen!

Röntgen visade en mycket inflammerad lunga och mer medicin skrevs ut.

Vi fick också starka rekommendationer av doktorn om att inte åka till Sälen på söndag! :(

Vad gör man då när man har två tjejer som med tårar i ögonen frågar hur vi ska göra. Tankarna har gått fram och tillbaka om vi ska stanna hemma eller inte.

Men efter mycket funderande och en något piggare Mio så har vi nu beslutat oss för att åka. Finns ju även läkare i Sälen. Men vi håller tummarna för att vi ska slippa besöka en!

Trevlig helg


Så gick det med det

Det där med att jobba var ju bara att glömma. Min mamma var till doktorn med lillebror och det blev så klart penicillin återigen. Denna gång var det hela raddan av sjukdomar, lunginflammation, halsfluss och öroninflammation.

Kan inte bli mycket värre nu. :(

Usch vilken dötråkig blogg, det skrivs bara om sjukdomar hela tiden. Men just nu känns det jävligt tråkigt faktiskt. Ursäkta svordommen!

Det är inte alltid rättvist!



Gräsänkling

I morse åkte min man till Sunne på kurs. Det betyder att jag och mina troll blir själva ända tills på fredag då han kommer hem igen.

Känns lite sådär, är inte riktigt van vid att vara utan honom så länge. Men det ska nog gå bra. Min snälla mamma har lilleman hos sig tills på onsdag så jag och mina tjejer få rå om varandra ordentligt.

Hos mormor fungerar det kanon för Mio. Tyvärr har han idag blivit sjuk där, som vanligt ont i örat, feber och snorig.  Det är helt sanslöst, det är inte många dagar den pojken får vara frisk. Men ni väntar vi på operation för insättning av rör så snart blir det väl bättre hoppas vi. Lite tufft att han är där och inte hos mig nu när han är sjuk men jag får försöka stå ut. Måste tyvärr vara på jobbet denna vecka då jag har kollegor som är sjukskrivna.

Får försöka tänka på att veckan går fort och att det snart är FREDAG och då tar vi SEMESTER. Åtminstone i en vecka då vi dra till Sälen på söndag med kära vänner. Ska bli så himla härligt och välbehövligt!!

Tur man har något att se fram emot! :)


Storslalom och schlagerfest

I lördags var det dags för den sista storslalom tävlingen. Bägge tjejerna tävlade. Till Isabella hade vi hyrt lite bättre skidor då vi fått skäll av tränaren att Isabella är för duktig för sina skidor. Med andra ord betyder det att vi till nästa år vet vad vi ska lägga våra pengar på. Helst skulle de behöva både träningsskidor och tävlingsskidor. Dessutom måste man ju bara ha (för att citera Isabella) fartdräkt för då går det ju mycket snabbare på tävlingarna! :) Isabella satsar på att över efter Anja Pärson. :)

Om det var skidorna eller turen som gjorde det vet man inte men Isabella kom på andra plats vilket var mycket roligt. Julia hamnade på sjunde plats vilket också var mycket bra!

Direkt efter tävlingarna åkte tjejerna till farfar och lillebror till mormor. Vi åkte hem och packade och sen bar det iväg till Fånö till Anna & Peter för lite schlagerfest. Det var mycket trevligt. Vi fick supergod mat och dryck och lekte en massa schlagerlekar. Hon är så påhittig min kära vän.

Det var en konstig men underbar känsla att vara där utan barn. Festen var helt barnfri. Jag menar, det brukar ju vara full rulle då det brukar vara 6 barn med när vi träffas. Nu fick vi rå om varandra själva för en gång skull. Det var även två par till plus Annas lillebror med kompis som var med på festen.

Sen blev det tyvärr dags för söndag allt för fort och vi begavs oss hemåt. Synd att dessa helger ska gå så himla fort jämt. Men vi har ju snart en veckas semester att se fram emot då vi åker till Sälen med våra andra kära vänner.

Hoppas ni hade en lika bra helg som vi!!

VAS

Se vilken fin vas jag fick när jag glömde en kanna med vatten ute en natt!


Stor kille

Vår lilla kille har blivit stor. Idag har han varit blöjfri på dagis hela dagen och det hade gått kanonbra. Vi har ju provat för ett bra tag sedan att ta av blöjan men han har inte varit ett dugg intresserad men så i helgen testade vi igen och det gick jättebra. Han var så himla duktig.

I morse tyckte vi inte att vi kunde sätta på honom en blöja när han varit utan hela helgen. Vi var ju lite oroliga, det är ju en sak att hinna till toaletten här hemma men på dagis när det är full rulle hela dagen då är det ju inte så lätt.

Men som sagt, det hade gått jättebra. Nu är det en stolt kille som ofta talar om för oss att han är faktiskt en STOR kille nu!!

Herregud, vart tog min bebis vägen!!


Två hanar = en hane och en hona

I somras köpte vi två stycken kaniner. De är hur söta som helst. Det var två stycken hannar vi köpte. Dessa kaniner bor på vår altan. Dessa kaniner tycker om att pussa och ligga nära varandra och ibland även på varandra. Syskonkärlek har vi tänkt.

Idag var det storstädning i buren. Tjejerna, jag och Mio hjälptes åt. Vi tog ut rubb som stubb ur buren för att göra en riktig vårstädning.

När vi skulle gå och slänga den gamla kissiga halmen som vi hade lagt i en skottkärra så ser Julia hur det är något som ramlar ner på gräset. Hon skriker till och jag springer fram. Det hon har upptäckt där på gräset som kommer ifrån vår kaninbur där det bor två HANNAR är, en liten liten kaninbebis. Tyvärr ej vid liv, såg ut som om den sov. :( Stackars Julia blev helt förstörd, faktiskt även jag. Var jobbigt att se den lilla kraken.

Vi kan alltså nu konstatera att det är inte två söta små kärleksfulla kaninbröder vi har i vår kaninbur utan en kärleksfull HANNE och en kärleksfull HONA. 

Så nu är det bara att dela på detta kärleksfulla kaninpar, för fler kaniner vill vi absolut inte ha.

RSS 2.0