Fredag!

Idag är det fredag och jag sitter och väntar på att grannen ska komma hem med mat från pizzerian. Vi orkade inte laga mat idag eftersom männen är iväg och jobbar.

I morse skulle jag ha gått till frissan för att färga mina ögonbryn, men när jag var ute med hunden precis innan jag skulle gå så blev han stucken av en geting på tassen. Han fick jätteont och gick hem på tre ben. Efter en stund blev han sämre och bara låg på golvet och skakade. Tack och lov hade Sarah kortison tabletter som vi tvingade i honom, ringde oxå till veterinären som sa att om han inte blev bättre av tabletten så skulle vi åka in med honom. Men bara efter någon timme så mådde han bra igen, tack och lov.

På eftermiddagen var vi iväg till lekparken med barnen så de fick leka av sig lite och i morgon bär det ju av till Trosa. Ska bli jättekul!!!

Nu kommer maten!

Ha en trevlig helg!!!

CIAO

Jipppi....

Idag är det TORSDAG, äntligen sista dagen att jobba denna vecka.  Ska bli så skönt att ta helg idag efter jobbet. Jag och tjejerna är ju alltid lediga på fredagar, ialla fall tills Julia började skolan. Nu är det bara jag och lillasyster som blir hemma på fredagar, och då försvann ju sovmorgonen dessutom eftersom vi måste upp och hoppa på cykeln i morgon vid halv åtta så att Julia kommer till skolan. Hoppas det inte regnar då som det gör idag.

I morgon blir en lugn dag, Peter ska jobba extra när han kommer hem från jobbet så jag och tjejerna får väl hitta på något på kvällen.

På lördag åker vi tillsammans med Sarah, Mattias, max och Lee till Trosa där vi har hyrt en stuga. Ska bli jättemysigt, grabbarna ska fiska på kvällen och på söndagen ska vi gå på en stor marknad som är i Trosa.  Skönt att få åka bort lite och bara vara och ladda batterierna lite. Det kan ju behövas för denna vecka har jag haft så otroligt mkt att göra så jag känner mig lite trött. Men veckan har ju då gått jättefort så det är ju bra. :-)

Igår kväll var jag ute och sprang igen, är så stolt att jag tog mig i kragen och gav mig ute. Brukar annars bara springa lördagar och söndagar men nu har jag bestämt mig för att jag ska ut ialla fall en kväll i veckan oxå. Får väl se om jag lyckas hålla det. :-)

Igår kväll somnade jag som en stock klockan tio, vaknade sen med ett ryck halv elva av en lite röst som ropar -Mamma, jag är så rädd!! Det var lilla Isabella som satt och ropade i sitt rum. Jag sprang in i hennes rum och då satt hon i sin säng och såg så ledsen ut. Hon fick så klart sova i mammas säng istället, stackars liten. :-) Hon hade antagligen drömt något otäckt!!!

Ha en bra regnig dag!!!

Äntligen tisdag :-)

Godmorgon,

Då var det äntligen tisdag, gud vilken härlig morgon. ;-) Nej, så härligt är det inte alls det, det är hur kallt som helst. I morse när jag cyklade till tåget så höll jag på att frysa ihjäl, jag ska plocka fram vantarna i morgon tror jag. :-)
Tur att det blir varmare fram på dagen.

Igår kväll var vi och handla mat, golvvärme och ny färg till hallen. Sarah, Max och Lee mötte mig vid tåget och sen mötte vi Peter och tjejerna utanför Cheapy.  Det blev Latte nu istället för choklad, hoppas det blir bättre. Har inte prova att måla ännu för igår kväll orkade jag inte. Peter höll på med sin golvvärme i går kväll, mätte och klippte och hade sig. Det blir himla skönt med lite värme i hallen, perfekt till vintern så att skorna torkar.

Idag har jag massor att göra på jobbet, de nya studenterna som ska gå tandläkarprogrammet börjar nästa vecka och då är det massor som ska göras inför det. Det är bra för då går dagen fort.

Fy, vilket tråkigt inlägg det blev idag. Läs om ni vill!!!

Kram

Helgen....

Hej vänner,

Hoppas ni alla har haft en bra helg. Det har jag haft.

I fredags var vi på gatufest i Vingåkers folkpark, hela Björkgatan var med och det var mkt trevligt. Man fick ha med sig egen mat och dricka. Barnen fick godis i fiskdammen så det var oxå nöjda och glada ett tag. Men våra barn var väldigt trötta eftersom det var fredag så vi vart inte alls så sena.

I lördags målade vi vår hall, men vi är inte nöjda med färgen så idag ska vi köpa en ny färg. Det vart lite för mörkt. På eftermiddagen var Peter och Isabella i skogen tillsammans med grannarna för att plocka svamp. Själv vägrar jag vara i skogen eftersom jag är så hemskt ormrädd, jag var hemma och städade istället och Julia var hos en kompis.

De hittade massa kantareller så på kvällen åt vi kantarellpaj som Sarah hade gjort. Det var mkt gott.

Igår på förmiddagen var vi i badhuset, det var roligt men man blir ju så seg på eftermiddagen. Det blev lugnt då, vi grillade lite på kvällen.

Måste ju berömma mig själv lite oxå, har varit ute och sprungit fredag, lördag och söndag. Himla duktig jag är. :-)

Ha en bra dag!






Onsdag.....

Gomorron!

Idag är det onsdag, bara två dagar kvar att jobba. :-)

Igår kväll var ju Anna och jag som sagt hos Petra. Jag har ju även sovit där, och jag har dessutom sovit hela natten. Himla skönt, jag var så utvilad i morse. Petra berättade att jag skrämde livet ur henne två gånger i natt för jag hade visst pratat i sömnen. :-) Tydligen väldigt högt dessutom. Tokigt!!

Till middag igår blev det lax och potatis med en jättegod sås. Himla smarrigt, jag har även fått lax i matlåda oxå. Hon är snäll hon Petra.

Nej, dax att jobba lite!

Ha en bra dag där ute!!!

Tisdag....

Hallå där ute,

Hoppas ni alla mår bra. Idag är det favorit dagen: Tisdag! Nej fy, det är min värsta dag på veckan, var så trött i morse när jag skulle gå upp, har knappt sovit något i natt. Vet inte vad det är för fel men jag har haft svårt att sova den senaste tiden. Mkt att tänka på kanske.

I natt blir jag kvar i Stockholm, ska hem till Petra efter jobbet tillsammans med Anna. Sover kvar där, så himla smidigt för vi jobbar ju precis bredvid varandra så vi åker tillsammans till jobbet i morgon. Ska bli jättemysigt att ses för det var himla länge sedan!!

Ha en himla bra dag i dag!!

Kram på er!

Ny vecka...

Jaha, så var den helgen slut. Fasligt vad fort helgerna går, nu är det en sån där tråkig måndag igen. :-(

I helgen har det varit full renovering i vår hall, min man har slitit som ett djur. Han har tagit bort väggen från den lilla hallen till den stora hallen. I lördags började han och Mattias att ta bort trä golvet där vi ska lägga klinkers. Peter trodde att det skulle finnas plankor under parketten men det gjorde det ju så klart inte så vi var tvungna att åka och köpa massonitskivor (eller vad det nu hette) och lägga först. Gissa om det tog tid och för att inte tala om hur smutsigt och dammigt det blev överallt.

De höll till på den lilla altanen och sågade skivorna och det flög damm och sågspån efter dessa skivor. Hela altanen var täckt plus hela mitt hem.  Ingen fara, jag gillar ju att ha stökigt. :.-)

På lördag kvällen blev de äntligen klara med det så nu har vi en jättefin hall med massa skivor att gå på. :-) I veckan nu ska golvvärmen på plats och sen ska det flytspacklas vilket har en torktid på 5 timmar så det får han väl göra på natten  när vi andra sover. Sen efter det så är det äntligen dags för klinkers och sen blir det målning av väggar.

Det går frammåt men det tar sin lilla tid. :-)

I natt har jag och min man sovit helt själva, Julia sov hos farmor och farfar och Isabella hos mormor. Det kändes jättetomt och konstigt. Dagis och fritds är stängt idag, det var därför vi fick ordna barnvakt!

Nej, nu ska jag återgå till arbetet!!

Hej svejs!!!

GRATTIS.....

MIN KÄRA VÄN PETRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!!

KRAMIS

Åter på jobbet...

Jaha, då är man åter på jobbet igen. Tråkigt, jag vill inte alls vara här. Har ju varit hemma hela veckan med sjuka barn. Isabella har varit hängig och Julia har haft feber, åkte till doktorn i tisdags med Julia för återkoll i örat. Det var inte bra ännu, dessutom hade hon en konstig urinvägsinfektion. Läkaren sa att bakterierna hon hade var väldigt ovanliga och det fanns ingen pencillin för det. Den enda som fanns fick inte barn äta, bara vuxna.

Suck, jag blir galen på alla sjukdomar, stackars mina Julia. Hon har haft så många urinvägsinfektioner nu så nu väntar vi på remiss till sjukhuset. Hon måste undersöka sina njurar och se ifall de har blivit skadade av allt det här. Usch, jag blir så ledsen.

Och som om det inte var nog, nu ska Isabella få göra om sin operation av halsmandlarna. Den hade inte lyckats, hon snarkar fortfarande massor och har andningsuppehåll på nätterna. Så alltså väntar vi nu på två remisser för våra tjejer.:-(

Livet är underbart!!

Nått som är kul ialla fall är att jag nu ska gå och äta lunch med Petra!!! :-)

KRAMIS

Bra film!!!

Nu kan jag liksom några av mina kära vänner varmt rekommendera JUNO. Det var en himla söt film. Såg faktiskt lite av den på planet till Cypern, men nu har jag sett hela. :-)

Ikväll har vi varit hos Sarah och Mattias och återigen ätit tårta. Hon fyllde ju 32 år i går. (Ledsen Sarah att jag berättar din ålder. :-) )

Har ätit så mkt onödigt den senaste tiden så snart kommer jag börja rulla fram. Får nog ta och cykla några mil på min nyskaffade motionscykel som står i datarummet och tittar hånfullt på mig. Får nog börja i morgon.

I morgon ska Julia förhoppningsvis några timmar till fritids om hon inte har feber i morgon bitti. Det hade hon nämligen ikväll, 38,3. Stackarn, vet inte om det är örat som spökar igen.

Godnatt där ute!

Helgen!

Jaha, så var det åter måndag igen, jag skulle ha börjat jobba idag, men jag är hemma med sjuka barn.

I helgen har det varit full fart. I fredags gjorde vi inte så mkt men i lördags rensade vi lite i våra rabatter. Blev jättefint. Julia var iväg på kalas mellan 11-13 och Isabella lekte med barnen på gatan.

På kvällen var vi hos Jonna  och Jens och grillade. Var mkt gott. När Isabella snarkade som en stock i deras säng var det dags att gå hem. Det var mkt trevligt!!

Igår var det Sarahs födelsedag och vi bakade tårta till henne. Den var supergod. Peter och Mattias började riva en vägg i våran hall så att hallen ska bli större. Blir nog bra när det är färdigt, just nu ser det ut som en katastrof. :-). Vi ska åka och kolla på klinkers idag när Peter kommer hem från jobbet.

Ha en bra måndag!!!

GRATTIS............

MIN KÄRA VÄN SARAH PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!!

Fritids!

Hej mina vänner,

Hoppas ni alla mår bra.

Idag har jag, Julia och Isabella varit och hälsat på Julias fritids. Det verkar jättebra där. Känns bara väldigt konstigt att Julia ska gå där nu istället för dagis. När blev hon så himla stor????

Idag är det fredag och min man har precis kommit hem från jobbet. Blir en lugn kväll ikväll, ganska skönt för det har varit så mkt på sistone. Blir nog pizza och en film. :-)

Hoppas ni alla får en trevlig helg!!!

CIAO!!!

Nyfiken....

Nu är det min tur att ställa frågan: Vilka är ni som  läser min blogg????

Jättekul om ni vill meddela mig!!

Hej svejs

GRATTIS......

MIN KÄRA VÄN ERIKA PÅ FÖDELSEDAGEN, HOPPAS DU FÅR EN UNDERBAR DAG!!!!

KRAM

Slut på semestern......

Jaha, idag började min kära man att arbeta igen, jättetråkigt. Men jag tror nog att han tyckte det var ganska skönt. :-) Skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Det är ju super dåligt väder dessutom, det bara regnar och regnar här hela tiden.

Tjejerna har precis gått i väg till kompisar så jag ska väl ta och röja lite här. Måste tvätta en massa, har fortfarande inte kommit i kapp med tvätten efter Cypern resan. 

Igår var Anna och barnen här på middag, det var supermysigt som alltid. Anna börjar få en liten kula nu på magen, ska bli så roligt när lilla bebisen kommer. Jag vill oxå ha en ;-).

På kvällen skjutsade hon mig till Lina där jag skulle på förfest. Jag, Lina, Erika, Madde, Carro och Camilla skulle på öltältet i Katrineholm.

Det är något som heter Katrineholms veckan denna vecka vilket betyder att det är lite marknad  med massa stånd i Katrineholms centrum, och på kvällarna är det öltält som det kallas. Det var himla trevligt, bra musik och god dricka.

Vi skulle inte bli så sena hade vi bestämt för de flesta skulle ta hand om sina barn i dag eftersom männen jobbade. Men vi var ialla fall inte hemma förran vid två tiden. Mina barn vaknade klockan sju så man är lite seg idag. ;-) Men, man får ju skylla sig själv. Det var ju värt det ialla fall. :-)

Ha en bra dag därute!!!

Cypern!!

Åhhhh, jag blir så trött på mig själv. Hade skrivit ett superlångt inlägg om vår Cypern resa. Men så av någon anledning kom jag emot någon knapp så allt försvann. Typiskt, är nu sur och kommer förkorta alltihopa för jag orkar inte skriva om det.

Vår semester har varit underbar, ialla fall de första dagarna. På den fjärde dagen blev Julia jättesjuk med super hög feber och fruktansvärd värk i ena örat. Tog henne till doktorn på lördagen, fanns en läkare som kom till hotellet några dagar i veckan. Hon konstaterade att hon hade öroninflammation och hon fick pencillin, hon skickade oss oxå vidare till sjukhuset för att en öronläkare skulle titta på henne. Vi fick faktiskt åka ambulans dit vilket Julia tyckte var lite häftigt. Tyckte själv att det var väldigt konstigt med ambulans dit men läkaren sa att så brukar de göra när någon är sjuk.

Öronläkaren konstaterade att hon hade en hemsk inflammation i örat. Inte konstigt att barnet grät sig igenom tre nätter. Han hällde i medicin i hennes öra och bad oss komma tillbaka på söndagen, en dag innan vi skulle flyga hem igen. Han var orolig över om vi skulle kunna flyga hem på måndagen eller inte pga inflammationen.

Men dagen efter såg det bättre ut i örat så det var helt okej att flyga hem. Stackars Julia fick inte bada eller sola på tre dagar utan hon fick titta på medans lillasyster bada som en tok. Stackars liten, men tack och lov så förstod hon och gilla läget. Hon kunde inte annat för hon hade så himla ont.

Men utöver detta hemska så har resan varit super. Båda tjejerna har skött sig exemplariskt hela veckan och har varit så snälla mot varandra. Isabella slängde dessutom alla sina nappar på Arlanda innan vi skulle flyga. Hon letade själv upp en soptunna där hon slängde dem, en efter en. Superduktig var hon, hon har inte sagt ett ljud om napparna sen dess. :-) 

Jag kan verkligen rekommendera Fig Tree Bay på Cypern med All inclusive. Det var verkligen värt varenda öre. Visserligen tröttnar man på maten väldigt fort, men vem är där för att äta när man kan dricka goda drinkar och äta hur mkt glass man vill. ;-)

Det var supervarmt hela veckan, mellan 39-42 grader i skuggan. Mina tre familjmedlemmar ser ut som bruna pepparkakor medans jag ser ut som jag typ gjorde innan vi åkte. Nä, inte riktigt, lite färg fick jag men inte som jag hade räknat med. :-( Spelar ju ingen roll för det försvinner ju ändå på en gång, speciellt med detta trista väder.

Bamse klubben var oxå mkt uppskattat, tjejerna tyckte det var jätteroligt. Bamse och hans gäng upptädde dessutom på kvällarna vilket var väldigt populärt.

Jaha, det var lite om vår resa. Nu orkar jag inte vara vaken längre för vi kom ju hem halv sju i morse så man är lite trött och mör nu.

Hoppas alla ni där ute har det bra, både på semester och på jobbet.

Återkommer med bilder när jag få lust och tid!!!

KRAMIS



Home sweet home....

Hej alla vänner,

Nu är vi åter hemma i kalla Sverige igen. Det var ju väldigt kul att komma hem från 42 grader i skuggan till värsta ösregnet.
Jag tror vi åker tillbaka igen. :-)

Jag återkommer senare med info om min resa för nu när jag så  himla tröööttttt!!!

Hej så länge!

RSS 2.0