Vecka 35

Barnet:


Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Längden på lårbenet är 66 mm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark. Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.


Pojknamn!

I vår familj har det verkligen inte varit lätt att komma fram till vad lillebror ska heta, eller det har inte varit lätt för min man kanske jag ska säga. Jag själv har kommit med hur många förslag som helst. :-)

Peter  har inte gillat ett enda utav de namn jag föreslagit. Han har varit så inställt på att vår son ska heta Hampus. Av alla pojknamn som finns i världen så är Hampus ett namn som inte faller mig i smaken direkt. Jag tycker det är ett fint namn men jag hade en kanin när jag var liten som hette Hampus så däför har jag lite svårt för det.

För några veckor sedan kom jag återigen med ett förslag som jag hade fastnat för rejält. Jag tog upp det med Peter men jag var helt inställt på att han inte skulle gilla det. Men faktiskt så tyckte han att det var ett jättebra namn. Vi bestämde oss för det och även tjejerna gillade det jättemkt.

Namnet på lillebror blir alltså Mio. :-) Hur gulligt som helst och jätteovanligt här i Vingåker, tror inte det finns ett enda barn som heter så.

Det är ju inte säkert att han ser ut som en Mio när han väl kommer ut men vi hoppas på det. Tjejernas namn var oxå bestämt innan och det funkade ju bra.

Det som var lite kul med Mio är att Mio i Mio min Mio faktiskt heter Bosse innan han kommer till sin pappa och det heter ju min pappa som är död. En liten hyllning till honom. :-)

Långhelg....

Jaha, då var denna långhelg slut. Vi har haft fullt upp denna helg.

I torsdags grillade vi med Jessica och Mårten, det var supertrevligt som alltid. Mkt dricka bara. :-) I fredags jobbade Peter hela dagen. Jag och tjejerna plus en kompis till Julia var på marknad i Vingåker. Eftersom vi inte hade någon skjuts så fick vi gå ner till marknaden. Det var väldigt jobbigt kan jag säga men vad gör man inte för sina barn. :-) Isabella frågade mig flera gånger varför vi var tvungna att gå så sakta. Hon tyckte att det gick väldigt långsamt.

På marknaden mötte vi upp Ida och tjejerna och sen gick vi omkring och tittade på allt tillsammans. Självkart blev det ju en hel del karuseller oxå. Det var ju därför vi var där. :-) På kvällen när vi kom hem hade jag så ont i ryggen och benen att jag tvärsomnade på soffan och sov i flera timmar.

I lördags åkte vi till Stockholm till Anna och Peter och firade Frida på hennes namngivarfest. Det var mkt trevligt. Frida är så himla söt. Hon ser ut som en liten docka.

Idag jobbar min man igen och jag har haft besök av mamma en stund och av Sussie och Jakob. Nu ligger Isabella i soffan och Julia i badet. Jag ska nog oxå lägga mig i soffan om en stund.

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Välkommen till världen

säger vi till Alexandra och Henriks lilla pojke som kom i morse! :-)

Akupunktur

I morse var jag hos barnmorskan för att kolla så att lillebror mådde bra. Det gjorde han. Min barnmorska vill även att jag ska må bra så idag testade vi med akupunktur för att se om min foglossning kan bli bättre.

Jag fick tre nålar i höger öra som gjorde hemskt ont. I det andra örat satte hon en liten tejpbit med senapsfrön. Låter ju askonstigt men det skulle tydligen vara bra när man har foglossning. När jag har som ondast så ska jag trycka på dessa frön.

Om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt inte riktigt på detta. Har fått akupunktur förrut för huvudvärk och det hjälpte inte ett dugg. Men jag tänkte att jag skulle ge det en chans i alla fall. Ska gå och få det en gång i veckan.

På eftermiddagen, när vi hämtat tjejerna, så åkte vi till sjukhuset i Eskilstuna för att hälsa på Peters mamma som har blivit inlagd. Hon blev jätteglad. Tjejerna tyckte att det var spännande att få hälsa på farmor på sjukhuset.

Nu har vi precis ätit. Tjejerna leker med kompisar på rummet och Peter är och fiskar. Tänkte att de skulle få vara vakna lite längre idag så kanske kanske man kan få sovmorgon i morgon. :-)

Regnet det bara öser ner....

Idag är det måndag och här bara regnar det och regnar. Men det är ju bra för gräsmattan. Fy, vad gammal jag lät nu! :-)

Isabella och jag har en mysdag idag, dagis har planeringsdag så det är stängt. Trodde att vi skulle mysa hela dagen men nu har hon precis gått till en kompis. Peter jobbar och Julia är i skolan. Men Julia kommer straxt hem.

I morse var jag och Isabella till tandläkaren. Vi fick mkt beröm över Isabellas tänder. Inga hål och hon såg att vi var noga med tandborstningen. Kändes bra!

Nej, nu ska jag göra lite nytta!!

GRATTIS.......

till mig och min kära man på vår 1 -åriga bröllopsdag! :-)

Cykla, cykla och åter cykla!

Den här helgen har som rubriken lyder handlat om att cykla. Det är vår lillasyster som i fredags slutade med stödhjul. Hon har sedan dess tillbringat all sin tid på sin cykel.

Det räckte dessutom inte med hennes lilla cykel heller utan hon var tvungen att öka en storlek så hon tog Julias gamla cykel. Hon är så himla duktig, det var inga problem alls. Hon cyklar som om hon aldrig hade gjort annat. :-)

Idag på eftermiddagen så cyklade jag och tjejerna ner till IP för att titta på när grannen spelade fotboll. Isabella cyklade hela vägen ner och hela vägen hem utan problem. T om jag cyklade utan problem, trodde att jag skulle få ont av det men det gör faktiskt ondare att vara ute och gå än att cykla. Det som var jobbigt var att komma upp på cykeln. :-)

Annars har det varit en ganska lugn helg, förutom igår när min man fick i sig en del alkohol när vi satt på grannens altan. Men han mådde inge dåligt av det idag tack och lov. :-)

Hoppas ni har haft en bra helg!


Det funkade!

Mina skenor har funkat riktigt bra, har endast vaknat en gång av att det gjorde ont. Känner mig så nöjd över att det fungerar, blir lite piggare på dagen då när man får sova på natten.

I natt vid fem tiden tog jag av mig handskarna och skenorna för att det var så varmt. Men bara efter en liten stund så kom värken igen.


Otroligt att sånt kan fungera.


Ha en bra dag!!


Snygg om natten...

Idag har jag varit hos arbetsterapeuten för att jag har sådan fruktänsvärd värk i mina armar plus att händerna domnar bort hela tiden. Ibland kan jag knappt bre en smörgås ens. Jättejobbigt.

Terapeuten sa att det var karpaltunnelsyndrom vilket är vanligt när man är så svullen som jag är. Jag fick ett par supersnygga handskar och skenor som jag ska använda på natten. Kommer alltså vara väldigt läcker då. :-)

Jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa för värken gör mig galen. Jobbigt när jag är vaken två tre timmar varje natt för att det gör så ont.

Jaja, nu är det ju bara sju veckor kvar innan lilla prinsen kommer. Tack och lov. :-)

Fotboll

Ikväll ska Julia börja på fotboll. Hon är så uppspelt och har tränat som sjutton ute på gräsmattan. Hon säger att hon ska bli duktig som Zlatan. :-)

Stockholmsbesök + familjetomt!

Fy, vad jag har varit dålig på att blogga den senaste tiden. Har helt enkelt inte orkat.
Men nu tänkte jag att det var dags igen, nu när jag har haft finbesök från Stockholm här. :-)

Mina kära vänner Anna och Petra kom i går. Då körde jag ut min familj för att vi skulle få lite egen tid. Det var hur mysigt som helst. Jag blev bortskämd för de fixade med det mesta. :-).

Vi grillade på kvällen, alldeles själva dessutom. Brukar alltid vara Peter som grillar i vår familj men nu fanns ju inte han tillgänglig. :-) Det blev hur gott som helst.

Peter och tjejerna var till lek och buslandet på eftermiddagen och sen sov de alla tre hos farmor och farfar.

Nu har Anna och Petra precis åkt och det blev lite tomt. Men min familj har kommit hem igen så jag slapp vara ensam i alla fall. :-)

Nu ska jag sätta mig i soffan med min man och dricka lite kaffe. Hoppas ni har haft en bra helg!!


RSS 2.0