Vår lilla pojke vill ut....

Igår kväll började jag att få en massa sammandragningar, så fort jag tog ett steg så blev magen alldeles stenhård. Men när jag lade mig ner så gick det över. Det höll på hela kvällen men när jag gick och lade mig för natten så gick det över.

I morse när jag vaknade så blev det ännu värre, kunde inte ens röra mig utan att det började. Vi beslöt oss för att åka in till förlossningen i Eskilstuna för att kolla så att det inte var nått fel. Sammandragningar kan man ju ha, det är normalt, men inte så mkt.

På sjukhuset gjordes först en gynundersökning för att kolla att jag inte hade öppnat mig något. Det hade jag inte tack och lov. Inte så bra om bebisen kommer redan nu i vecka 26.

Efter gynundersökningen gjordes ett UL för att kolla att bebisen mådde bra. Han mådde som en prins, för nu såg man klart och tydligt att det var en pojke :-). Ultraljudet var jättehäftigt för det gjordes i 3D, man såg klart och tydligt allting. Inga fel eller missbildningar fanns.

Men däremot så har jag starka förvärkar vilket innebär att jag nu ska medicineras och att jag inte får röra på mig speciellt mkt. Jag blev ordinerad vila, vilket är min specialitet, NOT. Peter hotar med att han ska kedja fast mig i soffan.

Nej då, jag förstår att jag måste ta det lugnt, om jag inte gör det så är risken stor att förlossningen sätter igång. Vi vill ju att han ska stanna där några veckor till i alla fall. Men läkaren trodde garanterat att jag skulle föda förtidigt.

Idag vägde bebis 930g. Så lite större vill vi ju att han ska bli, även om man längtar ihjäl sig.

Nu ska jag väl börja med mitt vilande. :-)

Löningshelg!!

Eftersom man får lön idag så betyder det att man kan hitta på massa roligt till helgen. Trodde jag ja. När Peter kom hem från jobbet igår sa sa han att han skulle jobba i helgen.

Bra tänkte jag, lite extra pengar skadar ju inte. Det var bara det att han skulle jobba mellan 10-10 både lördag och söndag. :-(
Jättetråkigt tycker jag. Jag som hade så mkt planer för oss i helgen. Nu blir jag och barnen ensamma istället..

Jag har lyckats boka några timmar med vänner men om det är fler som är uttråkade i helgen så hör av er.


Roligt..

Igår var vi och tittade på Factory Oulet, det var Julia som hade bestämt att vi skulle dit för hon ville så gärna titta på kläder. Då har ens dotter blivit stor! :-)

Jag blev glatt överraskad för de hade fått in massa Polarn O Pyret kläder. Jag blev helt sjuk, hur mkt bebiskläder som helst till superbra priser. De hade t om mammakläder i PoP. Så nu måste jag dit och köpa mig ett par mamma jeans. :-)

Sen när bebis kommer så blir det till att handla lite mera. Ska bli så kul att få köpa pojkkläder för en gångs skull.

Snö....

Jaha, då försvann mina vårkänslor då. Fick helt plötsligt julkänslor istället. Varför kommer det en massa snö. Dessutom är det jättekallt. Fy vad deppigt.

Jaja, det går väl över snart igen hoppas jag.

Idag är det måndag och vi har faktiskt fått massa gjort i helgen. Vårt nya sovrum blev klart, nästan ialla fall. Men nu är det bara en dörr som ska på plats. Tjejerna har bytt rum med varandra på övervåningen vilket blev jättebra. Isabella fick det stora rummet så nu har hon hur mkt plats som helst att leka på. Julia ville ha det lite mindre rummet. Det blev kanon. Hon har nu ett riktigt tjejrum. Det märks att hon börjar bli stor.

Jag hade så himla ont i ryggen i lördags kväll när vi var klara. Jag kunde nämligen inte låta bli att bära och kånka. Peter ville att vi skulle be någon om hjälp men jag är så envis. Men jag fick mitt straff sen på kvällen. Kunde knappt röra mig!

Nej, dags att ta itu med dagens arbete.

Ha en bra dag!

Underbart...

I morse när jag vaknade och gick ner på nedervånginen så möttes jag av ett solljus som sken in genom vardagsrumsfönstret. Det var så himla härligt och jag fick värsta vår känslorna i hela kroppen. Blev på jättebra humör.

Jag hoppas verkligen att våren är på väg på allvar nu. Jag vill nämligen inte ha någon mera snö. Jag vill kunna sitta på min altan i solskentet och dricka kaffe. :-)

Vad säger ni??

Orkar inte..

Nu var det himla längesedan som jag bloggade. Jag har helt enkelt inte orkat. Det är så mkt just nu så jag känner mig helt slut. Är trött i hela kroppen och börjar lida en hel del av min foglossning nu. Det är inge roligt att åka till jobbet nu längre. Det är så jobbigt att sitta på tåget. Får se hur länge till jag orkar.

Isabellas operation gick jättebra, jag behövde inte vara hemma utan vi tog med Julia och åkte alla tre. Julia hade urinvägsinfektion så det var ju inget som smittade.

När vi kom dit så fick Isabella en lugnande medicin i rumpan. Den verkade väldigt fort på hennes lilla kropp och hon blev helt väck. Benen veck sig under henne när hon skulle gå och hon började att skratta helt hysteriskt. Det tog någon timme och sen var det dags för narkosen. Hon ville att jag skulle följa med in så det gjorde jag. Det är så hemskt att se sin dotter somna in så där. Några sekunder innan hon somnade så kastade hon sig från sida till sida. Jättejobbigt, tårarna forsade på mig.

När hon kom tillbaka till uppvaket så vaknade hon på en gång vilket inte är så bra, de vill helst att de ska sova så länge som möjligt men det hade inte hon någon lust med. Hon hade så himla ont och var så himla arg. Sköterskorna fick inte röra vid henne, de hade velat kolla hennes syresättning men hon vägrade.

Efter ett tag fick hon en glass och sedan lugnade hon ner sig, men somna det gjorde hon inte. Efter ca tre timmar fick vi åka hem vilket var väldigt skönt.

Nu har det snart gått en vecka sedan operationen och hon har så väldigt ont. Hon äter knappt någonting. men hon gnäller inget utan lider i tysnad. Hon säger ingenting för att det gör så ont när hon pratar. Hon bara sitter i soffan och tittar på film hela dagarna. Det blev lite bättre i förrgår men i går natt och i natt har hon haft väldigt ont igen. Tydligen var det så att det gör ondare efter ett visst antal dagar.

Hon ska vara hemma denna vecka oxå för man kunde tydligen ha ont i två veckor. Tur att Peter är hemma och pluggar så att han kan ta hand om henne.

Annars är allt bara bra, vi har renoverat lite hemma i helgen. Eller rättare sagt min man har gjort det. Jag har mest tittat på! :-)

Nej, nu är det väl dags att jobba lite!

Helgen

Har som vanligt glömt att skriva lite om min helg.

Vi har haft en superbra helg. Fredagen blev lugn som alltid, på lördagen åkte vi på kalas till Lova som fyllde fyra år. Det var mkt trevligt.

På kvällen kom Anna, Peter, Emma, Viktor och lilla Frida. Vi käkade middag och kollade på melodifestivalen. Barnen lekte för fullt och jag gosade med lilla bebisen. :-)

På söndagen var vi i badhuset med Erika, Mattias och Lova. Jag och Erika satt och fikade och tittade på när de andra badade. Jätteskönt. Problemet är bara att det blir så hemskt varmt när man har kläder på sig i badhuset. Vi var helt svettiga när vi gick därifrån. :-)

Det var min helg det. I morgon ska Isabella operera bort sina halsmandlar och polyper. Det var meningen att jag och Peter skulle åka dit tillsammans men att jag skulle vänta utanför när hon blev nersövd och han skulle gå med in. Jag fick ju vara med förra gången.

Men nu är Julia sjuk återigen med hög feber och huvudvärk så det blir att jag får vara hemma med henne istället. Har ingen aning om hur jag ska kunna befinna mig hemma när min lilla tjej blir opererad, vill så gärna vara med. Men tyvärr så är båda min mamma och Peters föräldrar bortresta så vi kan inte ordna barnvakt heller. Jag får helt enkelt vara stark och låtsas att hon är på dagis eller nått istället för på operationsbordet. :-(

Ciao!

Förresten...

Jag var hos barnmorskan i förra veckan och min mage är precis så stor som den ska vara. :-)

Läggdags....

Konversation mellan mig och Isabella i fredags kl åtta:

I:  Mamma, jag är så himla trött och vill gå och sova
C: Men gumman, lägg dig här i soffan och sov. (Helt inne i Let´s Dance).
I:   Nej, jag vill sova i min säng.
C: Oki, men vänta bara en liten stund så ska jag följa med dig.
I:   Nej, jag vill inte vänta, jag struntar i er och går och lägger mig själv istället. Ni kan ju komma och säga godnatt när ni har tid. :-O

Hon är envis våran dotter!! :-)


24 igen..

Igår när jag var hemma och var sjuk så kollade jag och min man på det sista avsnittet av säsong 1 av 24. Jag måste säga att jag blev arg på det avsnittet. Tänkte att jag aldrig mer skulle kolla på det.

Men vad gjorde vi igår kväll, jo kollade på första avsnittet av säsong 2 så klart. Det var ju oxå himla bra, men lite arg är jag fortfarande.

Ni som sett vet ju vad jag talar om, vill inte skriva om det här för det finns väl några kvar där ute som inte tittat på 24.

Ha en bra dag!!

Förkyld!!

Igår kväll blev jag genomförkyld. Helt plötsligt blev jag superdålig. Tror att jag sammanlagt har sovit två-tre timmar i natt. Inge vidare roligt. Sitter här på mitt rum och snörvlar för fullt. Ska försöka stå ut till halv ett då jag ska åka hem. Åker två timmar tidigare idag för jag ska till MVC.

Helgen har varit mkt lugn. Vi har tagit långpromenader och bara myst. I går var vi på middag hos min mamma. Fick tre rätters, var hur gott som helst. Till förrätt var det skagentoast, till varmrätt var det oxrullader och potatis. Hur gått som helst. Till efterrätt fick vi citron chessecake!!

Hoppas ni har haft en bra helg!!

RSS 2.0