JAG BLIR GALEN!!!!!

Åhhhhh, jag blir snart tokig. Jag är så förbannat trött på att få höra att min mage är så himla stor. Jag väntar mitt tredje barn och hade dessutom tvillingar i magen från början. Kan inte folk fatta det!!!

 Jag blir så himla ledsen när jag får höra om hur stor den är, vilket händer så gott som varje dag.

I söndags när jag var på kalas så var det en tjej där som jag inte kände. Hon frågade vilken vecka jag var i. När jag berättade så sa hon: - Oj, vad stor du är. Jag har en kompis som är i samma vecka och hon är INTE så där stor.

Jag blev så himla ledsen, hur kan man bara säga så till en människa. Tänk om jag gick fram till en rund människa och sa: -Gud vad tjock du är. Det skulle jag aldrig i hela mitt liv kunna göra.

Men varför är det okej att säga vad som helst till gravida???

Dessutom är min mage normalstor!!!


Jag hade rätt.....

Haha, jag visste väl hela tiden att jag hade rätt om uttrycket. Sjävklart är det Skalle-Per som säger så.

Min man är en väldigt envis människa!!! :-)

Dags att börja tapetsera nu då,  Peter!! :-)


Helgen....lite i efterskott!!

Idag är det onsdag och jag har ju inte hunnit bloggat om min helg.

Min helg har varit superbra, i fredags kväll kom Petra, Robban, Jesper och Filip. Vi käkade gott och glodde sen på tv tills vi nästan somnade.

På lördag morgonen åkte Robban och Peter och fiskade för ovanlighetens skull. :-) Jag och Petra bestämde oss för att åka till badhuset med barnen. Vi tänkte ta våran bil men min smarta man hade ju självkart med sig bilnycklarna. Då tänkte vi stanna hemma men barnen blev så besvikna så vi gick till badhuset istället. Det gick jättebra, barnen kämpade på och gnällde inte en enda gång.

På vägen upptäckte jag även att Peter hade mitt bankomat kort med sig på sin fisketur. Så utan pengar var jag oxå. Men det löste sig ju ändå. Man kan tro att min man inte vill att jag ska gå utanför huset. :-)

I badhuset gick det jättebra, barnen hade jätteroligt. Jag och Petra hade det trevligt oxå för vi badade inte ens. Satt bara och tittade på.

På kvällen blev det melodifestival.

På söndagen åkte fam. Frinell hem och jag och Isabella var på kalas hos Thea som fyllde år. Det var mkt trevligt!!

Ja, det var min helg det. Nu längtar man till nästa. :-)

Vi behöver hjälp....

Jag och min man är lite oense om en grej. Kan ni snälla försöka hjälpa oss med detta så vi kan få reda på vem av oss som har rätt. :-)

Det gäller ett uttryck ur en Astrid Lindgren film.  Uttrycket lyder så här: -Jag fryser så förjordat!!!!!

En av oss tror att det är Lina i Emil i Lönneberga som säger så när hon ska ut och mjölka tidigt på morgonen. Den andra tror att det är den gamla gubben i Ronja Rövardotter som säger så samtidigt som han kryper nära och kramar Ronjas pappa.

Är det någon som vet svaret, det kan ju vara så att vi båda har rätt eftersom det är samma författare till båda filmerna så uttrycket kan ju användas flera gånger.

Vi har ju filmerna hemma så om vi inte kan lösa det så får vi leta reda på filmerna och helt enkelt sätta oss och kolla. Men jag tänkte att det var roligare så här. :-)

Färdig....

I morse kvart över sju vaknade jag av att någon ropade -Mamma, mamma! Det lät väldigt avlägset och himla tyst. Men jag förstod att det var Isabella som var på nedervåningen och ville något. Hon går alltid upp före oss och sätter sig och ritar eller kollar på tv.

Eftersom hon ropade så lågt så trodde jag att hon inte ville något speciellt och jag tänkte att hon fick komma upp om hon ville något. Jag var så himla trött och hade ingen lust alls att gå upp. Peter och Julia sov oxå som stockar.

Men Isabella fortsatte att tyst ropa på mig, så till slut, efter att ha legat en lång stund, så gick jag ner för att se vad som stod på. Då säger min lilla tjej, -Åh, mamma vad bra att du kom, jag är färdig och jag är så hes så jag kunde inte ropa högre. Stackars liten!!

Fy, vilken hemsk mamma jag är. Då sitter hon där på toaletten och har gjort nummer 2 och det enda jag kan tänka på är att få sova. Fy skäms!!!

Sportlov!!!

Den här veckan har mina barn sportlov, och jag oxå för jag har semester denna vecka. Hur skönt som helst.

Vi har haft en jättebra helg. Vi har ju haft Stockholms besök, Anna var här mellan lördag och söndag. Vi har umgåtts och ätit plankstek, vilket var supergott. Ska inom kort lägga in en bild på vår fina plankstek. :-)

I går tittade Anna och jag på när Peter, Johan och barnen åkte skridskor. Men efter ett tag höll vi på att frysa hjäl.

Idag jobbar Peter kväll, jag och tjejerna har haft besök av Ida och hennes två barn. De kom vid tre tiden, barnen lekte för fullt och vi hade jättetrevligt.

Nu är det snart dags för tjejerna att sova och jag själv ska inta liggställning i soffan. :-)

Alla hjärtans dag!!

Idag mår våran Julia mkt bättre, bara lite feber nu och hon är mkt piggare. Det har varit jobbigt att se henne så dålig. Hon har bara legat på soffan hela dagarna. Tyvärr har hon inte börjat äta ännu utan lever på dricka.

Nu är Peter och hämtar Anna vid tåget. Ska bli så mysigt att ha henne här i helgen.

Hoppas ni alla har en super mysig Alla Hjärtans Dag!!

Stackars liten....

Nu är min man och mitt flickebarn på väg till akuten. Hon är mkt sämre och har fortfarande 40 graders feber trots att hon fått alvedon.

Vissa koppor har dessutom blivit fulla med var så nu hoppas vi på att hon ska få någon bra medicin så hon kan bli frisk någon gång.

Sen har jag bestämt mig för att det är över med sjukdomar för vår del. Nu orkar vi inte längre.

Hoppas det funkar!

Lite kort från i lördags då vi åkte skridskor!










V A B

Idag är jag hemma med Julia som har vattenkoppor. Hon är så himla dålig, nästan 40 graders feber och hon är så prickig i hela ansiktet att man knappt känner igen henne. Hela hårbotten är full oxå.

Det märks att det är värre att få vattenkoppor när man blir äldre för Isabella blev inte alls så här dålig. Julias koppor värker och kliar hela tiden så hon bara gråter. Stackars liten.

Ska bli skönt när detta är över och man vet att de inte kan få det igen.

Idag börjar Peter jobba på sitt nya extra jobb. Han tycker att det ska bli jätteroligt. Hoppas bara att han inte får jobba alla helger som finns. Det har jag ingen lust med. Men det är skönt att få in lite extra pengar för man blir ju inte rik av att plugga. Speciellt inte när det ska komma en liten bebis. Det är ju en hel del som ska köpas.

Måste t ex köpa en ny vagn. Vet inte vad jag ska ha för vagn, är det någon som har några förslag så får ni gärna bidra med dem.

Ha en bra dag!

24!!!

Efter att jag hört så himla mkt om 24 av alla människor så sa jag till Peter att vi måste börja kolla på det. Har aldrig någonsin tittat på det förrut. Vet faktiskt inte varför, men det har säkert varit något annat som jag följt då.

Nu har vi ialla fall börjat titta och jag är helt fast, det är ju hur bra som helst. Vi har visserligen bara hunnit sett 7 avsnitt, så vi har ju några till att titta på. :-)

Så nu vet ni vad familjen Blixt gör på kvällarna när barnen sover. :-)

Baby!

Igår gjorde vi ultraljud på vår lilla bebis. Allt såg jättebra och den mådde super. Barnmorskan trodde att det var en liten pojke men hon var inte helt säkert. Vi får helt enkelt se vad det blir. Men det vore ju kul om hon har rätt. :-)

Beräknat datum är den 10 juli! Alltså mitt i sommarvärmen.  :-)


Ultraljud!

Åhhh, snart är denna vecka slut. Sen jobbar jag en vecka och sen har jag semester i en vecka. Ska bli så himla skönt. Har inget speciellt inplanerat men eftersom tjejerna har sportlov och Peter pluggar hemifrån så tänkte jag passa på att vara ledig lite.

Synd bara att stockholmarna har sportlov veckan efter, annars hade man kunnat umgås lite. :-)

Idag är Julia i skolan och Isabella åter på dagis. Vi får se hur länge de får hålla sig friska nu. Borde inte dröja allt för länge innan Julia får vattenkoppor, om hon nu får det vill säga.

Idag kvart över fyra ska vi göra ultraljud, ska bli så roligt. Vi hoppas på att få reda på vad det är för en liten krabat där inne. Men i vårat landsting så berättar de gärna inte vad det är för kön. Vi får se om vi lyckas övertala eller om vi ser det själv kanske.

Ha en bra dag!

Inga vattenkoppor.....

Det var inga vattenkoppor som Julia fått. När jag kom hem från jobbet så såg jag att det inte alls liknade några koppor, dessutom hade de nästan försvunnit. Men sen efter några timmar kom det tillbaka och då över hela kroppen.

Det kliade och kliade och så fick hon en massa feber. Det såg precis ut som om vi lagt henne i en brännässelhög.

Pratade med sjukvårdsupplysningen och de sa att det var virus som skulle försvinna av sig självt efter ett tag. Så nu ska hon alltså vara sjuk med detta ett tag och sen kommer väl kopporna oxå kan jag tänka mig.

Man blir galen :-)!!!!

Måndag!

Idag är det måndag och vi har haft en alldeles för lugn helg. Jättetråkigt men vad gör man när barnen är sjuka. Igår kväll var ialla fall Peters föräldrar över på middag så vi fick träffa lite folk ialla fall.

Isabella har mått mkt bättre i helgen, det har slutat dyka upp nya koppor. Julia är bra i sin hals oxå och var överlycklig över att få gå till skolan igen.

Men lyckan varade inte så länge. De ringde efter några timmar och sa att hon höll på att klia ihjäl sig. Så nu har även Julia vattenkoppor. Peter säger att det är fullt över hela ryggen. Stackarn!!

Men men, sen är det ialla fall över.

Usch, det känns som alla mina inlägg handlar om sjukdomar nu för tiden.

Hoppas vi får hålla oss friska efter det här.

Monopol!

Peter har laddat ner Monopol på datorn, hur kul som helst att spela. Det måste ni testa när ni är uttråkade. :-)

RSS 2.0